> expositie

 

Najaarsexpositie 2019 en Kunstroute Roggel

 


​​​Dit najaar o.a. drie vrouwelijke in Limburg woonachtige kunstenaars met schilderijen en beelden; dames met elk een eigen persoonlijke expressie. Zij verschillen sterk in achtergrond en loopbaan. Verder Een Haarlemse kunstenaar Herbert Immer Willems uit Haarlem en een uit Syrië gevluchte kunstenaar Shorsvan Ibrahim

Elly Claessen (Roermond) Keramiek, beelden

In 1990 afgestudeerd aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht,

werd ik geboeid door een nieuw materiaal, klei met oneindig veel nieuwe mogelijkheden. Workshops gevolg bij Arjen Bakermans in Swalmen. Bij hem leerde ik het opbouwen van een beeld, het maken van een groot beeld in meerdere stukken en het gebruik van engobes/pigmenten en oxides.

Henny Kramers (Weert)  Schilderijen en Gouaches

Henny studeerde 27 Jaar geleden af aan de Kunstakademie te Tilburg, waarna ze begon te werken en niet

meer opgehouden is: het kunstenaarschap is een gave, maar ook een lot. Haar schilderijen zijn een verhaal
op zich, het gaat vaak over een andere, wonderlijke wereld, vooral over 
ontmoetingen, soms verbeeld in de
meest vreemde wezens. 
De schilderijen zijn van divers materiaal: olieverf, maar vaker acryl op papier, doek
of paneel. 
Zij toont hier o.a. een cyclus van zeven schilderijen over de schepping, waarvan een boekje is
te verkrijgen.

Herbert Immer Willems (Haarlem)
OIieverf Schilderijen, Romantisch realisme

Als zijn stijl een naam zou moeten hebben dan: romantisch-realisme. Romantisch omdat hij geen authentieke afbeelding van de werkelijkheid maak, maar een vervormde. Realistisch omdat hij de werkelijkheid weergeef.

Zijn favoriete onderwerp is 'de heemding'. Daaronder verstaat hij het 'thuisgevoel' of wellicht beter nog: 'het thuiskomen beleven'.

Zijn schilderijen laten niet primair huizen, dorpen, bomen en luchten zien, maar hij streeft er juist naar om met gebruikmaking van die elementen een gevoel bij de toeschouwer op te roepen. Dat gevoel hangt samen met een verlangen naar veiligheid, geborgenheid, bekendheid en duurzaamheid, een verlangen dat eigenlijk alle mensen met elkaar delen.

Shorsvan Ibrahim

Een Syrische kunstenaar,  vluchteling uit Syrië. In zijn schilderijen maakt hij gebruik van zeer verfijnde technieken en een uitgebalanceerde kleurstelling waardoor zijn doeken exceptioneel van aard zijn. In Syrië, maar ook in het buitenland, exposeerde hij zowel individueel als in groepsverband. Ook nam hij deel aan diverse symposiums en workshops, kortom een zeer professioneel en bevlogen kunstenaar.

 

Mariet van Zundert (Roggel) Beeldhouwerken en schilderijen

 

Mariet startte haar kunstloopbaan met schilderwerk, maar door nieuwsgierigheid en interesse is het beeldhouwen op haar pad gekomen. Zelf zegt ze over haar werk: ’Creatief bezig zijn is de rode draad door mijn leven. Iets neerzetten dat boeiend genoeg is om verrassende dingen te laten ontstaan.’
Zij exposeert hier haar markante beeldhouwwerken, die telkens tot iets moois groeien onder haar handen. Mariet exposeerde op verschillende locaties in het Leudal

Naar de KUNSTENAARS >

Logo Henny_edited.jpg