> Vorige exposities 

Zomerexpositie 2017
van 25 juni t/m 1 oktober

Deze zomer drie vrouwelijke in Limburg woonachtige kunstenaars met schilderijen en beelden; dames met elk een eigen persoonlijke expressie. Zij verschillen sterk in achtergrond en loopbaan.

 

 

De schilderijen van Jenny King vertellen elk een verhaal; ze willen met u communiceren. Jenny, geboren en getogen in Londen studeerde daar linguïstiek, met als bijvakken kunst en drama. Ook toen heeft ze al geschilderd. Toen ze de laatste jaren meer tijd kreeg heeft ze het schilderen weer opgepakt. Communicatie is het sleutelwoord in haar kunst. Haar schilderijen communiceren met de kijker. Door vorm, lijn en kleur te combineren wil ik een werk creëren dat iets ‘zegt’ tegen de toeschouwer.

 

Francien Heussen wil haar innerlijke drive uitdrukken in schilderijen en beelden. Daarbij gaat haar voorkeur toch meer naar het sculpturale werk. Ze zoekt naar de kracht van het driedimensionale en naar een dialoog tussen schilderij en beeld. Hierbij maakt zij een intuïtief gebruik van diverse materialen, die gezamenlijk een mysterieus eindresultaat opleveren.

 

Mariet van Zundert startte haar kunstloopbaan met schilderwerk, maar door nieuwsgierigheid en interesse is het beeldhouwen op haar pad gekomen. Zelf zegt ze over haar werk: ’Creatief bezig zijn is de rode draad door mijn leven. Iets neerzetten dat boeiend genoeg is om verrassende dingen te laten ontstaan.’
Zij exposeert hier haar markante beeldhouwwerken, die telkens tot iets moois groeien onder haar handen. Mariet exposeerde op verschillende locaties in het Leudal

Naar de KUNSTENAARS >

Voorjaarsexpositie 2017
van 19 maart t/m 5 juni

Deze expositie kenmerkt zich door de grote tegenstellingen tussen de drie kunstenaars. Zij verschillen sterk in achtergrond en loopbaan.

 

Geer Gielen is een Limburgse kunstenaar uit Nederweert, opgeleid aan de Maastrichtse kunstacademie. Hij varieert in zijn werk tussen verschillende thema’s, maar zijn materiaalgebruik is te karakteriseren als “mixed-media”. Zijn thema’s in onze exposities zijn landschappen, zoals hij dat tegenkomt op zijn wandelingen, die hem de weg wijzen. Daarnaast toont hij zijn abstracte “muurbrieven” of “hemdvormen”, eveneens gemaakt van meerdere materialen, in lagen aangebracht, veelvuldig bewerkt, gemaakt van gebruikte en gevonden materialen, elk met een eigen verhaal.

 

Ingrid van Polen uit den Haag, is van oorsprong Zweeds, opgegroeid in Amerika, heeft gewoond in zeven verschillende landen en in elk daarvan heeft zij haar kunst beoefend. Zij schildert mensen in de grote wereldsteden, toont de interactie tussen de mensen, maar zet het moment stil op prachtige olieverfschilderijen.

 

Annie van Dijk maakt abstract kleurrijk werk. Naast het abstracte soms ook met een realistische toets. Meest al verwerkt zij verschillende materialen op het doek. Daarna laat zij alles op het doek uitvloeien. Vervolgens werkt zij er met acrylverf in en ontstaan de vormen vanuit haar gevoel. Zij daagt de kijker uit.

Najaarsexpositie 2016
van 25 september t/m 11 december

 Aan deze expositie werken drie kunstenaars mee, allen met een verbinding aan de regio:

 

Schilderes Désirée van Doome-Selker uit Mierlo en beeldhouwster Jacqueline Beelen-Kockelkoren uit Uden exposeren met sprankelend en aansprekend werk in onze Gallery in Roggel. Glaskunstenaar Henny Joris uit Herten toont kleurrijke glasobjecten.

 

 

- Désirée van Doorne-Selker toont olieverfschilderijen. Deze raken de toeschouwer omdat ze zeer direct en met lichte penseelvoering persoonlijke observaties weergeeft. Haar onderwerpen zijn divers, landschappen, huiselijke taferelen, ontmoetingen en stillevens en het is alsof ze haar indrukken schijnbaar moeiteloos op doek weet te zetten speels omgaand met licht en contrast.

 

- Jacqueline Beelen-Kockelkoren exposeert haar prachtige stenen beelden. Als geboren Haelense is zij ook een beetje kind van de streek. Jacqueline maakt haar sculpturen in brons, albast, jade en marmer. Het zijn vloeiende natuurlijke vormen, die nooit vervelen.  

 

- Henny Joris is glaskunstenaar. Hij woont in Herten nabij Roermond. Henny creeert zijn glaskunstwerken met fusing; het versmelten van verschillende soorten glas, ook beschildert hij het glas met kleuren die ingesmolten worden.

Henny beheerst nog meerdere technieken. Naast het glas werkt hij met steen, keramiek, rvs en brons .

2016

De expositie omvatte werken van vier verschillende kunstenaars die wel raakvlakken hebben met elkaar in hun werken en gebruikte technieken. In hun onderwerpen komt het imposante van de wereld aan de orde, zowel in de natuur als wat de mens zelf gecreëerd heeft. Dit imposante wordt weer verbonden aan de menselijke maat.

 

Arno Rutten en Karin Counet beeldden dit uit in hun fotokunst. De natuur roept bij Karin krachtige emoties op, zowel in Nederland als in andere landen “Je hoeft er het vliegtuig niet voor in”. Karin bewerkt foto’s van landschappen en kusten, tot “abstract landscapes”, gemaakt via fotomanipulatie. Zo maakt ze ook abstracte schilderijen. Arno confronteert de vervreemdende architectuur van grote gebouwen uit de wijk La Défence in Parijs met tulpen en hun schitterende kleuren, die resulteren in prachtige “artprints”. Hij is veelzijdig en benadert zijn werken op zeer artistieke wijze. 

De twee beeldhouwers/schilders Heinz Mölders en Margitta Matthies hebben de mens zelf als onderwerp. Zij confronteren de mens met zichzelf en met zijn functioneren in de maatschappij met zijn hedendaagse problematieken. Deze leveren heftige emoties en complexe situaties op, die bij Heinz via zijn werk als psycholoog ook terug komen in zijn kunst. Zo ook bij Margitta in beeldhouwwerken van prachtige halfedelstenen die zij samen uitzoeken en ophalen uit de landen van herkomst.