het icoon voor de naam brengt u rechtstreeks naar de website of Facebook pagina van de kunstenaar
  • Black Facebook Icon
|

Kunstenaars vorige exposities

 

Klik op afbeelding voor vergroten

 Jan van Diemen 

Fascinatie voor sport

 

Jan heeft een fascinatie voor sport. In zijn expressionistische werken heeft de sporter een prominente rol in een setting van ruige (sport) landschappen die samenvloeien tot een spannend totaal.

 

Jan laat de beschouwer raden naar het moment van de dag, naar het licht en de overgang tussen land, water en lucht.

Jan van Diemen voelt zich volkomen terecht gevoelsmatig en artistiek verwant aan de expressionisten als Willem de Kooning, Kees van Bohemen en Pieter Defesche.

 

Door zijn uitgesproken beeldtaal van de afgelopen decennia heeft hij een geheel eigen plaats binnen de hedendaagse beeldende kunst verworven.

P4152866a
P3102830a
P3052814
P3052817a
P3102844a

Klik op afbeelding voor vergroten

Geer  Gielen

 
Mixed Media, Landschappen en Muurbrieven

Geer (1957), woont al zijn hele leven in Nederweert In 1983 voltooide hij zijn studie aan de kunstacademie in Maastricht.

In zijn kunstenaars loopbaan heeft hij regelmatig van thema gewisseld. In deze expositie zien we zijn landschappen naast zijn “muurbrieven”. Het beste te karakteriseren als mixed-media.

In zijn recente schilderijen gaat hij uit van het “Limburgse Landschap”, zoals hij dat tegenkomt op zijn wandelingen. Hij tekent ze op! Het landschap wijst je de weg met zijn groen, bomen, paden en brengt je weer thuis. Het imponeert met zijn variatie en harmonie. Zijn landschappen verwijzen naar rondzwervingen door Limburg van maar het zou zo maar kunnen duiden op het groen en de platte daken van het gebied tussen de Eufraat en de Tigris. De werken zijn in lagen opgebouwd, collages van eerder beschilderd papier in heldere kleuren.

De “Muurbrieven” of “hemdvormen” zijn eveneens gemaakt van meerdere materialen, in lagen aangebracht, veelvuldig bewerkt. Ze zijn ontstaan uit “wat overgebleven is”, gevonden in de aarde, resten van wat ooit gebruikt is, ooit een functie had; nu nog bedekt met sporen van de aarde, zand, verkleurd door de inwerking van de tijd. Een hemd, nog herkenbaar, bedekt met andere resten. Het vertelt zijn eigen verhaal, meerdere verhalen door elkaar, een brief aan ons in deze tijd.

Geer heeft geëxposeerd op vele locaties zoals: Galerie Michel Sittard, Kasteel Limbricht te Limbricht, De auw sjoekelaatfabriet te Gulpen, De Tiendschuur te Weert, Galerie SVU te Weert, Kunstmanifestatie Geijsteren, De Kunstvloer te Tegelen en het Venrys museum.

Klik op afbeelding voor vergroten

Muurbrief 1
landschap Geer Gielen 1
landschap Geer Gielen 3
landschap Geer Gielen 2
humpke
landschap Geer Gielen 4

 Will Kellermann 

Schilderijen

 

Speciaal Silkcolor©, schilderingen op zijde, ook

olieverf, aquarel,  pastel en acryl Ateliers in

Nederland en Portugal.

WILL KELLERMANN over haar SILKCOLORS:

 

Schilderen op zijde is een bijzondere techniek, die heel in de verte verwantschap heeft met aquarelleren. De verf vloeit namelijk ín het materiaal, omdat de zijdevezel hol is. De verf die dun is als water, verspreidt zich via al die holle buisjes. Dit maakt het uitvloeien moeilijk beheersbaar is. Daarom werk ik in heel veel dunne lagen transparante verf stap voor stap naar mijn voorstelling toe. Zo ontstaat er een intensieve en kleurrijke dieptewerking en een levendig spel van licht en donker. De zijdevezel is driezijdig, als een prisma, waardoor het licht er van alle kanten op kaatst en een silkcolor zo’n mooie glans krijgt, die rijkdom uitstraalt.

 

Mijn onderwerpen in de silkcolors hebben door de jaren heen een verandering ondergaan. Vroeger maakte ik vooral op de natuur geïnspireerde landschappen met bloemen en vlinders. Nu laat ik steeds meer de vrouw als onderwerp verschijnen, vaak als deel van het landschap en de natuur. Ik toon vrouwen zoals die leven met al hun eigenheden, het verleidelijk zijn, strijdbaar, verwachtingsvol maar ook vaak bijna onzichtbaar. Verstopt als het ware in hun omgeving, hun wonderlijk eigen landschap.

Zeilboten voor anker
Wijs
Visserskerkje
Markt_in_Venetië
Tango
Dorp aan zee
Frans Terras
Bloemenmarkt
 

Klik op afbeelding voor vergroten

Het boeit mij om de vrouw los te maken van het traditionele beeld van afhankelijkheid en onvrijheid. Ik wil de vrouw haar vrijheid tonen; onafhankelijk, vrij om te denken, te gaan en staan waar ze zelf wil. Als ik kan meehelpen met mijn schilderijen om vrouwen hun vrijheid te laten voelen, in henzelf, dan kunnen zij dat doorgeven aan hun kinderen, die dit weer verder kunnen doorgeven. Mijn vrouwen worden vaak begeleid door vogels omdat die het symbool zijn van vrijheid en ongebondenheid.

 

Arno Rutten overleden

Het overlijden van Arno op 29 oktober 2016 is voor ons en onze Gallery hard aangekomen. De periode van samenwerken was kort, maar het contact met hem was hartverwarmend. Wij kennen Arno als een bevlogen kunstenaar en verteller. In een korte tijd werd hij een vriend die wij nu nog via prachtige en uitzonderlijke kunst in gedachten kunnen houden. We zullen hem enorm gaan missen.

De val van Venetië Leeuw

Mixed Media    89 x 122 cm (hxb)

Houtpaneel met gesso-primer inkten en medium. 

Een kunstwerk met witte lijst.

 

De val van Venetië vond in werkelijkheid nooit plaats, maar in de verbeelding van Arno Rutten gebeurde het dat de leeuw niet meer Venetië kon ontvluchten.

Alle rijkdom van Venetië is op symbolische wijze gecombineerd in het kunstwerk.

 

 

Arno Rutten 

Klik op afbeelding voor vergroten

Klik op afbeelding voor vergroten

Tulips meet the highest buildings in Paris, 20th century modern architecture.

 

Zonder een verklaarbare aanleiding blijf ik gefascineerd door de architectuur van La Defense, een kantoorwijk in de agglomeratie Parijs.Misschien is het de bovenmenselijke maat, de vervreemdende werking van glas, staal en beton, het steeds veranderende licht. In mijn gedachte ontstaan dan ook telkens weer beelden die me niet loslaten. Ik zou die perfecte wereld willen aantasten door tulpen te laten groeien als een synthese van een menselijk ingrijpen. De compositie is vervreemdend en de kleur als

uit een andere wereld.

In mijn kunstwerken verweef ik ambachtelijke met digitale technieken. De materialen die worden gebruikt zijn van een hoogwaardige kwaliteit, omdat deze volgens mijn visie het kunstwerk tijdsbestendig maken en dus een eeuwigheidswaarde meegeven. Ik maak gebruik van zuurvrije lijm en papiersoorten en anti-UVcoatings van museumkwaliteit.

 

Elly Claessen

Keramiek

 

In 1990 afgestudeerd aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht.

Opleiding: Monumentale Vormgeving, afstudeerrichting was vrij schilderen.

Na 30 jaar schilderen kwam ik in het voorjaar van 2009 vrij onverwacht in aanraking met klei.

Ik werd geboeid door een nieuw materiaal en de oneindig veel nieuwe mogelijkheden. Vooral het drie dimensionale sprak me erg aan.

De eerste lessen kreeg ik van Frank van Os bij Argile in Roermond.

Hij onderwees mij vooral de technische kant van het vak het gebruik van de oven, het stoken en alle materialen die daarbij nodig waren.

Daarna volgde ik workshops bij Arjen Bakermans in Swalmen. Bij hem leerde ik het opbouwen van een beeld, het maken van een groot beeld in meerdere stukken en het gebruik van engobes/pigmenten en oxides.

Verder heb ik nog lessen gehad bij Cindy Heldens, Petra Billl en Susan Melo.

Inmiddels ben ik ruim zes jaar verder en ben nog steeds bezig met klei.

Ik maak figuratieve, organische en functionele werkstukken.

 

Mijn werk was o.a. te zien :

Open Poortendag in Buggenum. [2006-2008 -2012]

Keramiekmarkt in Lommel 2013 ,2014

Klei en vuurmarkt in Dreumel 2014

Kunstroute in Lottem 2014

Springfair Wessem 2015

Kerstshow bij Bloemisterij Capillo in Herten 2015

Klik op afbeelding voor vergroten