het icoon voor de naam brengt u rechtstreeks naar de website of Facebook pagina van de kunstenaar
  • Black Facebook Icon
|

Syrische Kunstenaars

Werk van uit Syrië gevluchte kunstenaars ondersteund door Gallery Roscamputs

In de najaarsexpositie heeft onze Gallery werken van Shorsvan Ibrahim getoond.

Rond kerst heeft het Leudal museum een expositie gehad van kunstenaars uit het AZC Baexem onder de titel: “Kunst van de Wereld, een Wereld aan Kunst”.  Van deze opening zijn door Regio Leudal TV  opnamen gemaakt: zie: www.bezoekerscentrumleudal.nl

 

Het betreft kunstwerken van vluchtelingen waarvan sommigen binnen Leudal en ook daarbuiten inmiddels al enige bekendheid hebben verworven.

 

Deze de kunstenaars hebben hun eigen stijl van werken, werken ook met verschillende materialen, maar uiteraard zijn er ook overeenkomsten. Het belangrijkste is natuurlijk dat zij allen vluchtelingen zijn die, b.v. vanwege de oorlog in Syrië of om andere zwaarwegende redenen, hun land hebben moeten ontvluchten en die voor zichzelf en hun gezin een betere toekomst willen bereiken. Een andere overeenkomst is dat zij allen hun gevoelens en gedachten via kunst willen uitdrukken.

 

Shorshvan is eveneens een vluchteling uit Syrië en volgde daar met veel succes een opleiding  aan het Instituut voor Toegepaste Kunst (“The Institute of Applied Arts”). In zijn schilderijen maakt hij gebruik van zeer verfijnde technieken en een uitgebalanceerde kleurstelling waardoor zijn doeken exceptioneel van aard zijn. In Syrië, maar ook in het buitenland, exposeerde hij zowel individueel als in groepsverband. Ook nam hij deel aan diverse symposiums en workshops, kortom een zeer professioneel en bevlogen kunstenaar.

Hij heeft een aantal kunstwerken in onze Gallery kunnen exposeren.

  • White Facebook Icon

Shorsvan Ibrahim

 

Hij is afkomstig uit Syrië en heeft daar een HBO opleiding elektrotechniek gevolgd, maar was naast zijn studie het liefst bezig in de werkplaats van zijn vader, een smid en metaalbewerker. In deze werkplaats waar hij als kind al zijn eigen speelgoed maakte, kon hij zijn artistieke talenten en beeldend vermogen naar harte lust uitleven. Gedurende 7 jaar werkte hij als vakman en kunstenaar in Aleppo waar hij zich heeft ontwikkeld tot een designer en producent van o.a. meubels, maar ook als kunstenaar in het bewerken van hout, metaal en mozaïek. Toen de oorlog uitbrak in Syrië is Feras gevlucht, via Turkije waar hij anderhalf jaar verbleef, naar Nederland. Hij is nu sinds 2015 in Nederland. Hij exposeerde eerder al in Amsterdam en o.a. ook in Kasteel Baexem met zijn beelden en sculpturen. Feras zegt over zijn eigen werk: “ I need to send a message through art”.

 
  • White Facebook Icon

Feras Dahan

 

Juliën is geboren in Gabon in Centraal Afrika. Hij heeft o.a. gewerkt als meubelmaker, maar heeft daarnaast ook een opleiding gevolgd in beeldende kunst en in interieurdecoratie. Deze kunstenaar is zeer creatief en weet van niets iets te maken. Zijn werkstukjes en sculpturen kenmerken zich dan ook door een grote mate aan creativiteit.

Juliën Obama